Prvi nastup „all star” tima SAFV

Prvi nastup „all star” tima Saveza američkog fudbala Vojvodine

Prvi nastup i prvo zvanično takmičenje imaće i ekipe pod okriljem Saveza američkog fudbala Vojvodine (SAFV), koje će na prvenstvu Balkana u Somboru predstojećeg vikenda učestvovati s tri selekcije u tri kategorije.

Priliku da okupi tzv. all star vojvođanske ekipe Savez američkog fudbala Vojvodine dobio je kao jedan od organizatora predstojećeg Balkan Bowla, koji od svog osnivanja prvi put učestvuje na jednom sportskom događaju. U ovoj instituciji ističu da je učešće u Somboru inicijalni korak i polazna tačka za takmičenja koja će se u budućnosti organizovati u okviru ove asocijacije.

– Velika nam je čast da budemo deo organizovanja prvih Vojvođanskih ekipa. Ovo je prvi nastup all star tima SAFV na bilo kojem takmičenju i s obzirom na to da je SAFV suorganizator šampionata Balkan Bowl II, drago nam je što imamo priliku da okupimo naše ekipe prvi put. Ovo će definitivno postati tradicija, budući da su u planu i ligaška takmičenja timova koji su članovi SAFV, već u toku iduće sezone – ističe se u saopštenju SAFV, u kojem se takođe zahvaljuju i timu selektora koji su uspeli da okupe ekipe i pripreme ih za prvenstvo.

– Od nastupa na balkanskom šampionatu očekujemo jedno novo iskustvo, kako za igrače, tako i za selektore, lepe i zanimljive utakmice, upoznavanje s gostima iz inostranstva i razmenu iskustava s njima. Zahvaljujemo se timu selektora, koji je na sebe preuzeo ozbiljan zadatak i sjajno ga obavio u veoma kratkom roku – navodi se u izjavi Saveza američkog fudbala Vojvodine.

All star tim SAFV čine:

  • U15 fleg tim, koji predvodi selektor Branislav Fekete iz Kikinde,
  • Seniorski fleg tim, koji predvodi selektor Vasa Vorkapić iz Inđije, i
  • Ženski fleg tim, koji predvodi selektor Dejan Jašćur iz Sremske Mitrovice.
U15 fleg tim

U15 fleg tim

Seniorski fleg tim

Seniorski fleg tim

Ženski fleg tim

Ženski fleg tim

Na Balkan Bowlu će svoj premijerni nastup imati i reprezentacija Hrvatske sa seniorskom fleg ekipom. Reprezentacija Slovenije dolazi sa selekcijama fleg fudbala (pioniri, U15), fleg fudbala za žene (seniorke) i tackle (juniori U19), dok će reprezentacija Srbije nastupiti u svim uzrasno-rodnim kategorijama. Takođe, revijalni fleg fudbal meč (U15) odigraće i KAF Sombor Celtis.

Organizatori Balkan Bowla II su Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) i Savez američkog fudbala Vojvodine (SAFV), u saradnji s upravom Grada Sombora, Sportskim savezom Grada Sombora, KAF Celtis i Sportskim centrom „Soko” iz Sombora.

Video: Balkan Bowl II (Dragan Zabunović)

Izvor: Saaf.rs