Mamuti osvojili fleg turnir u Kikindi

Mamuti osvojili fleg turnir u Kikindi

Dečaci i devojčice do petnaest godina (U15) iz Kluba američkog fudbala Kikinda Mammoths osvojili su prvo mesto na turniru u fleg fudbalu organizovanom u subotu, 04. decembra u Kikindi, u hali Sportskog centra “Jezero”.

Ovaj fleg turnir smo organizovali kao vid promocije američkog fudbala kao sporta i sa željom da privučemo što vise dece da treniraju, ne samo fleg fudbal, već i kontaktnu verziju ovog sporta. Nadam se da će tako i biti i da možemo očekivati nove igrače i igračice u klubu. Od januara počinjemo sa pripremama za pionirsku ligu i želimo da okupimo što više mladih igrača, kako bi prošili broj članova kluba i lakše dočekali buduća takmičenja. Hteo bih ovom prilikom da se zahvalim Sportkom centru “Jezero” na ustupanju sale i pomoći prilikom organizacije ovog turnira. – izjavio je Branislav Fekete, jedan od organizatora turnira i trener fleg tima Kikinde.

Pored domaćina iz Kikinde na turniru su učestvovali najmlađi igrači iz sremsko mitrovačkih Legionara i novosadskih Wild Dogsa.

Trojfej za najkorisnijeg igrača napada na turniu dodeljen je Nemanji Milosavljevu iz Kikinde dok je nagrada za najkorisnijeg igrača odbrane pripala igračici Mariji Kotarlić iz Legionara iz Sremske Mitrovice.


Rezultati odigranih utakmica
Kikinda Mammoths Sr. Mitrovica Legionaries 35 : 14
Sr. Mitrovica Legionaries Novi Sad Wild Dogs 39 : 25
Novi Sad Wild Dogs Kikinda Mammoths 13 : 33
Sr. Mitrovica Legionaries Kikinda Mammoths 24 : 34
Novi Sad Wild Dogs Sr. Mitrovica Legionaries 38 : 41
Kikinda Mammoths Novi Sad Wild Dogs 57 : 25

Tabela
Klub GP W D L GF GA GD
1. Kikinda Mammoths 4 4 0 0 159 76 83
2. Sr. Mitrovica Legionaries 4 2 0 2 118 132 -14
3. Novi Sad Wild Dogs 4 0 0 4 101 170 -69

Fotografije sa turnira