Kaf Kikinda Mamuti promovisu americki fudbal u osnovnim skolama

Kaf Kikinda “Mamuti” promovišu američki fudbal u osnovnim školama

U cilju promocije američkog fudbala Kikindski “Mamuti” u saradnji sa osnovnim školama i nastavnicima fizičkog vaspitanja posećuju škole i prezentuju američki fudbal.

Početak akcije bio je u petak 28. Aprila u OŠ”Djura Jakšić”. Promoter američkog fudbala u Kikindi je prvi angažovani import “Mamuta”, Tayrell Shafer, koji je učenicima prikazao osnove najpopularnijeg sporta u Americi.

Đaci su na času fizičkog vaspitanja odradili i prvi trening gde su bili upoznati sa osnovama američkog fudbala kroz učenje bacanja, hvatanja i nošenja jajaste lopte. Pored toga bili su oduševljeni posetom i prezentovanjem za njih novog sporta, gde su uz osmeh i vidno oduševljenje uzimali autograme i slikali sa prvotimcima Mamuta.

Naredne akcije upoznavanja najmladjih sa američkim fudbalom “Mamuti” će održati tokom maja u svim osnovnim školama u Kikindi. Cilj akcije jeste upoznavanje i aktiviranje najmladjih za sport koji nije toliko blizak njima.

Kaf “Mamuti” su izrazili zahvalnost nastavniku fizičkog vaspitanja Goranu Ristiću i kolektivu OŠ “Djura Jakšić” koji su prepoznali ideju implementacije američkog fudbala u školski sport.