Novi predsednik SSV

Bora Sibinkić novi predsednik Sportskog saveza Vojvodine

Na vanrednoj izbornoj skupštini Sportskog saveza Vojvodine za novog predsednika ove organizacije izabran je aktuelni predsednik Kajakaškog saveza Vojvodine Bora Sibinkić.

Za njega je glasao 51 delegat, dok je protivkandidat Mihajlo Miletić dobio 29 glasova.

Obojica su prethodno podneli plan i program rada, a Sibinkić u izjavi za 021.rs kaže da je plan naslonjen na Strategiju razvoja sporta u Srbiji.

– Pre svega čekamo novi zakon o sportu. Biće potrebno mnogo snage, volje i zajedničkog angažovanja kako bismo sproveli plan i strategiju u cilju razvoja sporta u Vojvodini. Puno toga zavisi od međusobne komunikacije, aktivnosti članica SSV-a, budžeta kojim ćemo raspolagati i sličnih stvari – kaže Sibinkić.

Sibinkić je predložio novi sastav Upravnog odbora ove nevladine organizacije, a u njemu će ubuduće sedeti Jelena Rakonjac Erić, Mihail Dudaš, Aniko Žiroš – Jankelić, Zoran Šćepanović, Darko Karan, Petar Bogunović, Jovan Panić i Vladimir Šiška. Za generalnog sekretara ponovo je imenovan Mladen Stojšin.

Bora Sibinkić je inače dobitnik nacionalnog sportskog priznanja Vlade Srbije. Kao član četverca sa Filipovićem, Đenadićem i Zorićem osvojio je dve zlatne i dve srebrne medalje na svetskom i evropskom prvenstvu u disciplini K-4 200 metara u periodu između 2006. i 2008. godine. Rođen je u Novom Sadu, a karijeru je počeo u kajakaškom klubu Liman.

Inače, izborima u Sportskom savezu Vojvodine prethodila je smena bivšeg predsednika Darka Parežanina nakon njegovog sukoba sa pokrajinskom sekretarkom za sport Marinikom Čobanu.

Izvor: 021.rs