Sombor Celtis vs Sarajevo Spartans

Sombor Celtis i Sarajevo Spartans nastavljaju saradnju kroz prijateljsku utakmicu

Klub američkog fudbala Sombor Celtis odigraće prijateljsku utakmicu sa Spartancima iz Sarajeva. Utakmica je zakazana 5. marta od 13.00 časova na pomoćnom terenu stadiona Tušanj u Tuzli.

Uprave klubova iz Sombora i Sarajeva na ovaj način nastavljaju dugogodišnju saradnju. Već par sezona unazad igrači iz BIH nastupaju za klub iz Sombora u takmičenjima pod organizacijom Srpske asocijacije američkog fudabala.

Saradnja Spartanaca i Celtisa traje vec duži niz godina ovo je prvi put da mi odlazimo kod njih. Radujemo se što je u pitanju Tuzla u kojoj cemo odigrati prvu utakmicu u američkog fudbala i tako pomoći razvoju ovog sporta u Bosni. Očekujemo dobru utakmicu i priliku za testiranje oba tima pred pocetak takmičenja, kao i da iskoristimo gostovanje da upoznamo Tuzlu. – izjavio je kapiten Somboraca, Nemanja Pavkov.

Sa druge strane, Eldar Balta, predsednik kluba iz Sarajeva ističe kako su već neko vreme u potrazi za klubom sa kojim bi odigrali prijateljsku utakmicu. Sarajevo Spartanci ove sezone se takmče u regionalnoj Centralno-evorpskoj ligi američkog fudbala.

Veoma nam je drago što možemo da računamo na Sombor Celtise i što kroz Tuzlu zajedno pokušavamo rešiti problem udaljenosti između klubova. Nadamo se da ćemo promocijom američkog fudbala u Tuzli doprineti stvaranju još jednog kluba u Bosni i Hercegovini. – poručuje predsednik Spartanaca, Eldar Balta.

Pozivamo sve zainteresovane da dođu u Tuzlu i podrže razvoj američkog fudbala kao i saradnju među klubovima u regionu.